02-05-2013  Logistiek dienstverlener Rhenus Midi Data, gespecialiseerd in hightech-logistiek, heeft in Zaltbommel een nieuw logistiek centrum in gebruik genomen.

Uitbreiding activiteiten

De verhuizing is onderdeel van de uitbreiding van de activiteiten van Rhenus Midi Data in West-Europa, aldus het bedrijf. Het logistieke centrum ligt naast de A2. De locatie Zaltbommel moet gaan fungeren als knooppunt met dagelijkse verbindingen naar Duitsland en België en met een 24-uursservice voor het goederenverkeer in Nederland en naar België en Luxemburg. De logistiek dienstverlener heeft hiertoe ook zijn wagenpark uitgebreid.

Zonne-energie

De nieuwe vestiging, die volgens Rhenus zeer goed is beveiligd, heeft een oppervlakte van 4500 vierkante meter voor opslag, 200 vierkante meter kantoorruimte en is voorzien van 7 laadpoorten. Het complex is Breeam-gecertificeerd en voldoet dus aan hoge milieunormen, waaronder stroomvoorziening via zonne-energie en verwarming van de vloer door aardwarmte.

Rhenus Groep

De Rhenus Groep is wereldwijd actief met ruim 350 locaties en kent een jaaromzet van 4 miljard euro. Rhenus Midi Data heeft al meer dan tien jaar eigen vestigingen in Nederland.