28-06-2016 Richard Jansen is vanmiddag winnaar geworden van de in Zoetermeer gehouden HeftruckHelden-competitie voor medewerkers van Albert Heijn. Jansen werkt in het distributiecentrum in Zwolle.

Nadruk op veilig werken

“Veiligheid krijgt structureel veel aandacht binnen de distributiecentra van Albert Heijn,” zegt Marco van Grinsven, Vice President Logistics Albert Heijn, tijdens de wedstrijd. “Afgelopen anderhalf jaar hebben we extra nadruk gelegd op het werken op en rondom de heftruck. Vandaag beleven we het hoogtepunt van dit traject."

Competitie

In ieder distributiecentrum deden dit voorjaar ongeveer 50 heftruckchauffeurs mee aan deze competitie. De deelnemers moesten een parcours afleggen waarbij behendigheid en veiligheid centraal stonden; de allerbesten werden winnaar. Dit leverde per DC twee eindfinalisten op die vandaag hun DC mochten vertegenwoordigen in de landelijke finale bij EVO in Zoetermeer.

Veiligheidstraject

Gedurende het traject zijn alle veiligheidsregels die gelden bij het werken op en in de omgeving van de heftruck in ieder distributiecentrum herhaald. Daarnaast zijn er nieuwe hulpmiddelen op landelijk niveau geïntroduceerd om de heftruckveiligheid nog beter te borgen.  Albert Heijn heeft hiervoor gebruik gemaakt van de expertise van EVO.

HeftruckHelden

Heftruckveiligheid is een serieuze aangelegenheid. Om dat ook op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen heeft Albert Heijn in samenwerking met EVO de interne HeftruckHelden-Competitie opgezet. In het opleidingscentrum van EVO streden de 10 finalisten om de felbegeerde titel 'HeftruckHeld Albert Heijn Logistiek 2016'. Ruim 70 supporters waren aanwezig bij deze spannende finale.