Uitstel van verplichting tot nascholing code 95

Leestijd 1 minuut

21-1-2021  Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft opnieuw een coulanceregeling voor verlopen rijbewijzen en de Code 95 voor beroepschauffeurs ingesteld. Rijbewijzen en Codes 95 die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, blijven tot maart 2021 geldig. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het momenteel niet mogelijk aan de verplichte nascholing voor Code 95 te voldoen.

Mensen met een rijbewijs en Code 95-kwalificatie blijven verzekerd en krijgen geen boete als ze staande worden gehouden tot de periode dat de coulanceregeling geldt. Vooralsnog geldt deze regeling alleen voor Nederland. Daarnaast geeft minister Van Nieuwenhuizen aan dat er wordt gewerkt aan een Europese coulanceregeling.

Europees niveau

De nationale coulanceregeling is een stap in de goede richting voor bedrijven die gebruikmaken van eigen vrachtauto’s voor hun logistieke proces. Wel benadrukken wij het belang dat hier ook op Europees niveau op korte termijn eenduidige afspraken over moeten worden gemaakt, die voorkomen dat in de komende maanden aanvullende problemen ontstaan met de beschikbaarheid van chauffeurs.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder