Rijkswaterstaat verwacht in najaar ernstige verkeershinder rond Utrecht

Minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de A12 in oostelijke richting

20-6-2019  Vanaf eind september 2019 verwacht Rijkswaterstaat zeer grote verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn er gedurende 4,5 week minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de A12 in oostelijke richting. De werkzaamheden zijn gepland van donderdagavond 26 september tot maandagochtend 28 oktober 2019.

Op de baan waar wordt gewerkt, blijft steeds één rijstrook open. Naar verwachting levert dit tijdens de spits minstens 20 minuten extra reistijd op voor verkeer vanaf de A12 Den Haag en de A2 richting Utrecht en Nieuwegein. Om minder verkeer langs de wegwerkzaamheden te laten rijden en nog grotere hinder te voorkomen, wordt een deel van het bestemmingsverkeer omgeleid naar Utrecht en Nieuwegein. Landelijk doorgaand verkeer vanuit Amsterdam en Rotterdam krijgt vroegtijdig adviesroutes aangeboden om zo Utrecht en vooral knooppunt Oudenrijn te mijden.
De omleidingsroutes vind je op de projectwebsite. Klik op de pagina ‘Hinder’ voor de omleidingen.

Onderhoud voegovergangen

Rijkswaterstaat zet rijstroken op de A12 Galecopperbrug af om goed en veilig aan de voegovergangen te kunnen werken. Deze stalen delen in het wegdek vormen de overgang tussen brug en vasteland. Na een inspectie constateerde Rijkswaterstaat dat de voegovergangen van de zuidelijke Galecopperbrug moeten worden vervangen.
 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder