Bereid je voor op rijverboden

Leestijd: 2 minuten

22-12-2021  Nu de feestdagen in aantocht zijn, wijzen we je graag op de Europese rijverboden tijdens de komende feestdagen en alvast op de feestdag Driekoningen op donderdag 6 januari 2022.

Rijverboden tijdens de kerstdagen

Zaterdag 25 december en zondag 26 december zijn feestdagen in de Europese Unie. In een groot aantal landen is op die dagen een rijverbod van kracht. Voor de zondag geldt in ieder geval in alle onderstaande landen een rijverbod. Klik op het land voor meer informatie.

Naast de rijverboden tijdens de kerstdagen geldt ook het reguliere weekendrijverbod.

Driekoningen

In een aantal Europese landen is donderdag 6 januari 2022 een feestdag vanwege Driekoningen. Dit betekent dat er dan een rijverbod is. Het gaat om de volgende landen:

In Duitsland wordt Driekoningen alleen gevierd in de deelstaten Baden-Württemberg, Beieren en Sachsen-Anhalt. Er geldt echter geen rijverbod in deze deelstaten en in de rest van Duitsland.


Rijverbodenkalender 2022

De rijverbodenkalender voor 2022 is in de maak. Nog niet alle landendata zijn al beschikbaar. Dit zorgt voor enige vertraging bij de totstandkoming van de kalender. De verwachting is dat de rijverbodenkalender in februari 2022 beschikbaar is voor de leden van evofenedex. 


Wegvervoermaatregelen tijdens coronacrisis 

Tijdens de coronacrisis veranderen de wegvervoermaatregelen per land continu. Ook zijn die per land verschillend. Op onze website houden we de wijzigingen bij.  Zo zie je eenvoudig welke rijverboden er gelden en of er grenscontroles zijn. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze ledenservice: bel 079 346 73 46 of mail naar ledenservice@evofenedex.nl

 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder