In een aantal landen geldt een rijverbod voor vrachtvervoer

Leestijd: 2 minuten

17-05-2021  Op Tweede Pinksterdag – maandag 24 mei - gelden in een aantal landen rijverboden voor vrachtvervoer over de weg. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

In alle deelstaten van Duitsland geldt, in verband met COVID-19, een opschorting van de rijverbodregeling tot 30 juni 2021. Dit betekent dat het vervoer van alle goederen (met uitzondering van exceptioneel transport) op de zon- en feestdagen tot 30 juni is toegestaan. Een uitzondering vormt Beieren; daar is het rijverbod opgeschort tot 16 mei. Op Tweede Pinksterdag geldt het verbod dus wel in die deelstaat.

In aansluiting op weekendrijverbod

Onderstaand overzicht geeft alleen die landen weer waar op Tweede Pinksterdag een rijverbod van toepassing is in aansluiting op het reguliere weekendrijverbod.

 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Luxemburg:       bestemming Duitsland: 23 mei 23.30 uur – 24 mei 21.45 uur
                              bestemming Frankrijk:  22 mei 21.30 uur  - 24 mei 21.45 uur
                              bestemming Luxemburg : geen rijverbod
 • Oostenrijk
 • Roemenië
 • Zwitserland

In het Landeninformatieoverzicht in onze kennisbank zijn per land de tijden vermeld waarop het rijverbod van toepassing is. Tevens staat vermeld welke categorieën voertuigen onder de rijverbodregeling vallen en welke hiervan zijn vrijgesteld.

Rijverbodenkalender

De rijverbodenkalender 2021 geeft een duidelijk overzicht van de diverse rijverboden en feestdagen die binnen Europa van toepassing zijn voor de periode januari 2021 tot en met december 2021. Belangstellenden vragen de kalender gratis aan.

rijverbodenkalender

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder