Rijverboden vanwege Hervormingsdag en Allerheiligen

Vooral in Duitsland twee dagen lang hinder vanwege rijverboden

23-10-2019  Vanwege de viering van Hervormingsdag en Allerheiligen zijn er donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november een flink aantal rijverboden van kracht in Europa.

Donderdag 31 oktober Hervormingsdag

31 oktober is een officiële feestdag. Op deze dag gelden de verboden in een aantal Duitse deelstaten: Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommers, Sachsen, Sachsen-Anthal en Thüringen. In de overige deelstaten van Duitsland viert men deze dag niet en geldt er dus ook geen rijverbod. In heel Slovenië is het rijden met vrachtauto’s niet toegestaan.

Vrijdag 1 november Allerheiligen

Op 1 november zijn er in diverse landen rijverboden in verband met de viering van Allerheiligen. In de volgende landen is hierdoor een rijverbod van kracht. In Duitsland gelden de rijverboden voor de Duitse deelstaten Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland en Beieren. Maar ook rijden in Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje is de hele dag niet toegestaan.

Op onze pagina landeninformatie staan bijzonderheden omtrent de tijdstippen in de diverse landen, voor welke voertuigen de rijverbodregeling van toepassing is en de uitzonderingen vermeld.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder