Een compleet overzicht met alle rijverboden en feestdagen in Europa

Leestijd: 1 minuut

07-02-2022  De Rijverbodenkalender 2022 is beschikbaar. Leden van evofenedex ontvangen een gedrukt exemplaar als poster bij evofenedex magazine 1/2022. De digitale versie van de kalender kunnen leden nu downloaden.

De Rijverbodenkalender 2022 toont een schematisch overzicht van de rijverboden op nationaal en regionaal niveau, per land en per maand. Daarnaast staat op de kalender een kaart van Europa, met de feestdagen en rijverboden per land en per datum. 

Handig voor eigen vervoerders, verladers en planners

De rijverboden verschillen van land tot land. Een blik op de Rijverbodenkalender 2022 en je weet wanneer de landelijke en regionale feestdagen en rijverboden zijn. En dat in 37 landen. Met de Rijverbodenkalender plan je je routes veel efficiënter en staan je chauffeurs niet onnodig stil. Kortom, de Rijverbodenkalender is een praktisch hulpmiddel voor als je dagelijks met het organiseren van je vervoer bezig bent.

Rijverboden op zaterdag en zondag

In veel landen gelden er soms in de weekenden rijverboden. Ook die staan op de kalender aangegeven. Op onze website vind je eveneens een feestdagenoverzicht per land: Feestdagen en rijverboden in Europa | evofenedex.

Wegvervoermaatregelen door corona

De coronapandemie leidt nog steeds tot aanvullende wegvervoermaatregelen in sommige landen of tot specifieke chauffeurseisen. Meer informatie: Wegvervoermaatregelen tijdens de coronacrisis | evofenedex.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse vervoersupdate

Wil je op de hoogte blijven van vervoersgerelateerde onderwerpen, zoals rijverboden, tachograaf, subsidies, milieuzones en zero-emissiezones? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse vervoersupdate (exclusief voor leden van evofenedex). 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder