25-06-2012  Op initiatief van de ondernemingsraad heeft Geodis Logistics in samenwerking met Gezond Transport, EVO en Veiligheid.nl in Venlo de roadshow Heftruckhelden gehouden.

Veilig werken

De roadshow bestond uit een carrousel van drie interactieve workshops voor alle werknemers die dagelijks in en rondom het magazijn werken. De Heftruckhelden roadshow brengt veilig werken in het magazijn op een leuke en prikkelende manier naar voren in praktische als theoretische sessies. Meer dan 135 medewerkers uit alle lagen van de organisatie deden mee aan het programma.

Ervaringen

Zo was het tijdens een van de sessies mogelijk dat medewerkers die in hun dagelijkse werk niet op een heftruck rijden, zelf ervaren hoe het is om heftruckchauffeur te zijn. In een volgende sessie discussieerden de deelnemers dan weer over de ervaringen van voetgangers en chauffeurs in het magazijn.

Certificaat

Geodis besteedt veel aandacht aan arbeidsomstandigheden en veiligheid, onder meer door een zelf ontwikkelde awareness-campagne. De roadshow Heftruckhelden sluit daar goed op aan. Na afloop van de drie uur durende workshop ontvingen de deelnemers een certificaat Heftruckhelden.