09-03-2016  Op de beurs Logimat die deze week in Stuttgart loopt, introduceert Still de orderverzameltruck iGo Neo CX20, de eerste van een reeks magazijnvoertuigen met robottechnologie.

Profielherkenning

Op het moment dat de medewerker van de truck stapt en een knop op het achterschot indrukt, herkent de truck het profiel en in de gang volgt de truck zijn bestuurder in een recht spoor. Die bestuurder kan zijn werk doen en orders verzamelen en achterop de truck op pallets of rolcontainers plaatsen. Loopt hij naar de volgende locatie, dan volgt de truck vanzelf. Zonder verder commando.

Veiligheid

De truck houdt doorlopend 50 cm afstand van de magazijnstelling en kan bij een gedeeltelijk uit de stelling stekende pallet en stopt bij een lege locatie of zijgang. De bestuurder moet dan kijken of doorrijden veilig mogelijk is en geeft het commando ‘rijden’ door op een knop op een mouwband te drukken.

Lopen, weinig rijden

De orderverzamelaar loopt in de gangen en stapt op de truck om naar een andere gang of naar de verzendafdeling te rijden. Volgens de ontwerpers levert deze manier van orderverzamelen in vergelijking met het zeker twintig procent tijdwinst op in vergelijking met orderverzamelen waarbij de bestuurder de truck zelf moet verplaatsen.

Eind mei meer

Volgens woordvoerders van Still is deze orderverzameltruck de eerste in een reeks waarin robottechnologie is te vinden. Op de Cemat in Hannover, eind mei, zal het bedrijf meer introduceren.