03-07-2012 Crepa wilde klanten een onbemande truck voor smalle magazijngangen aanbieden die in een dagdienst van acht uur binnen twee jaar is terug te verdienen. Het resultaat van gezamenlijk onderzoek werd gisteren bekend gemaakt: de Roboziner. Een zogeheten combitruck met een nominale hefcapaciteit van 2 ton, die zowel bemand als onbemand moet werken.

Onbemand

De truck moet onbemand opereren, maar Crepa gaat ervan uit dat een truck ook moet kunnen rijden als het WMS of de AGV-techniek uitvalt. Verder moet de machine met de hand kunnen worden bediend als een palletlading door overbloezen of scheefzakken niet opgenomen kan worden.

Camera’s

Kenmerkend is de aanwezigheid van contourmeting van lading door middel van camera's, waardoor de truck 'ziet' of een locatie vrij is en de lading veilig kan worden weggezet of opgenomen. De truck navigeert in een 'vrije ruimte' aan de hand van een grid van magneten in de vloer; in de gangen volgt de truck een inductiedraad om het spoor te houden en magnetische bakens voor nauwkeurige stops bij locaties. De eerste machines worden op dit moment door Frog op bij een klant in Brabant ingeregeld.