08-09-2011  Vanmorgen hebben het Centraal Bureau Levensmiddelenbedrijf, de branchevereniging van supermarkten en foodservice-bedrijven en gemeente Rotterdam een intentieverklaring getekend om dagranddistributie mogelijk te maken.

Supermarkten in gebieden met venstertijden kunnen voor zeven uur 's morgens worden bevoorraad als stil materieel wordt gebruikt en als gemeente en winkelbedrijf aan de hand van een checklist hebben vastgesteld dat vroege (of late) leveringen bij een winkellocatie mogelijk is.

Volgens CBL-directeur René Roorda en de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen is de veiligheid ermee gediend. De auto’s zijn uit de stad weg voordat scholieren op de fiets  stappen. Eerder bevoorraden betekent ook dat de auto’s voor de file op weg zijn en daardoor minder brandstof verbruiken.

EVO roept winkelketens in Zuid-Holland op om het toepassen van dagranddistributie serieus te onderzoeken. Deze bevoorrading van winkels in de vroege ochtend of late avond maakt efficiënte stedelijke distributie mogelijk. 

De uitrol van dagranddistributie is begonnen. EVO streeft ernaar dagranddistributie op nationaal niveau in te voeren.