Ruim 100 miljoen euro voor verbetering A50

Maatregelen zijn hard nodig om files aan te pakken

22-11-2019  Het Rijk en de provincies Gelderland en Noord-Brabant trekken gezamenlijk 103 miljoen euro uit om de ergste knelpunten op de A50 tussen Eindhoven en Arnhem aan te pakken. Dat is besloten in het MIRT-overleg met de regio's, waarbij de snelweg als belangrijk corridor is benoemd.

De afgelopen tijd heeft evofenedex, samen met VNO-NCW, TLN en de provincie Noord-Brabant bij het Rijk aangedrongen op een aanpak van dit traject. Door de A50 in de corridoraanpak op te nemen kunnen de knelpunten worden aangepakt. Nu lijdt het bedrijfsleven al veel schade doordat het regelmatig vastloopt op dit traject met name in de ochtend- en avondspits loopt het behoorlijk vast.

Het geld is onder meer bedoeld voor het verbreden van de snelweg naar 2x3 rijstroken tussen de knooppunten Ewijk, Bankhoef en Paalgraven en andere maatregelen om de doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid langs de snelweg tussen Nijmegen en Eindhoven te verbeteren. De komende tijd blijft evofenedex betrokken bij het vervolgtraject. 

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder