Rusland dreigt met sluiten luchtruim voor Nederlandse vliegtuigen

Het is nu zaak dat de politiek de regie over slottoedeling op Schiphol snel terugneemt

Rusland dreigt met het sluiten van het luchtruim voor Nederlandse vliegtuigen, naar verluidt omdat het Russische Air Bridge Cargo noodgedwongen een groot deel van haar vrachtvluchten van Schiphol naar het buitenland moet verplaatsen. Een sluiting van het Russische luchtruim voor Nederlandse vluchten zou met name KLM raken, omdat veel vluchten naar het Verre Oosten door het Russische luchtruim gaan.

Zorgen vrachtpositie Schiphol

Wij maken ons al langer zorgen over het gedwongen vertrek van een groot aantal luchtvrachtmaatschappijen van Schiphol. Vanaf 1 november zullen er zo’n dertig procent minder vrachtvluchten plaatsvinden op de luchthaven, waardoor de positie van vrachthub Schiphol onder druk komt te staan.

Problemen Schiphol vragen om regie overheid

Volgens ons vragen de ontwikkelingen in de luchtvaart in Nederland van de afgelopen maanden en nu die van vandaag om meer politiek sturing. De meerwaarde van luchtvaart voor de Nederlandse economie staat of valt met het sterke netwerk van KLM in combinatie met een goed en competitief aanbod vrachtvluchten. Het is nu zaak dat de politiek de regie over slottoedeling op Schiphol snel terugneemt en luchtvrachtmaatschappijen weer de ruimte geeft.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder