Rutte deze week met ministers naar VS voor handelsmissie

Life sciences and health, robotica en artificial intelligence, en climate resilience staan centraal

15-07-2019  Premier Rutte brengt op 18 juli 2019 een bezoek aan president Trump van de Verenigde Staten voor een bilateraal gesprek in Washington. Hij wordt daarbij begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Er zal onder meer worden gesproken over de goede band tussen Nederland en de VS, internationale handel en samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid. Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport is volgende week in de VS en Canada.

Na het programma in het Witte Huis reist premier Rutte door naar Boston voor de handelsmissie door minister Bruins voor Medische Zorg en Sport, VNO-NCW-voorzitter De Boer en Watergezant Ovink. Hieraan nemen 87 Nederlandse bedrijven deel. De missie duurt van 17 tot en met 19 juli en staat in het teken van life sciences and health, robotica en artificial intelligence, en climate resilience.
Op 18 juli is Rutte aanwezig bij het handelsdiner met de bedrijvendelegatie. Daar wordt onder meer een aantal overeenkomsten getekend tussen Nederlandse en Amerikaanse bedrijven en kennisinstellingen. Op 19 juli bezoekt de premier verschillende bedrijven die actief zijn in de sectoren die tijdens deze handelsmissie centraal staan en neemt hij deel aan diverse activiteiten. Zo praat hij bij het Computer Science and Artificial Intelligence Lab van MIT en het Wentworth Institute of Technology met wetenschappers over hun onderzoeken.

Robotgestuurde chirurgie

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport is al vanaf 17 juli in Boston. Daar spreekt hij op diverse seminars die worden georganiseerd voor Amerikaanse en Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met biotech en e-health. Ook bezoekt de minister diverse kennisinstellingen en het Boston Children Hospital, waar bedrijfsleven en het ziekenhuis samenwerken bij de behandeling van jonge kinderen met zeldzame ziekten. Daarnaast wordt hij bij Philips geïnformeerd over de activiteiten op gebied van robotgestuurde chirurgie en patiëntvolgsystemen in de zorg.

Canada

Voorafgaand aan het programma in Boston is minister Bruins op 16 juli in Ottawa waar hij onder andere spreekt met de Canadese ministers Kennedy en Blair over medicijnprijzen, de opioïdencrisis en over de ervaring van Canada met de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik. Op 17 juli ontmoet Bruins in Washington zijn Amerikaanse collega Azar. Ook in dat gesprek zullen de medicijnprijzen en opioïden centraal staan.

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder