06-11-2015  ‘EVO is een onmisbare schakel voor Nederlandse ondernemers’. Dit zei minister-president Mark Rutte gisteravond bij EVO in Zoetermeer.

Samenwerking

Premier Rutte deed zijn uitspraak tijdens de Oesterborrel, een evenement ter gelegenheid van het 75-jarige jubileum, waar EVO het glas hief met collega’s uit het bedrijfsleven, de overheid en de politiek. ‘Dat EVO de belangen van haar 15.000 leden kan behartigen, komt immers mede door onze goede samenwerking’, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl.

Veranderingen

Premier Rutte stond stil bij de enorme veranderingen die de wereld van verladers en vervoerders hebben meegemaakt in 75 jaar tijd. 'Na de oprichting van EVO zou het nog 9 jaar duren voordat de eerste DAF-vrachtwagen van de band rolde, nog 15 jaar voor de eerste file in ons land en nog 25 jaar voordat de laatste hondenkar uit het Nederlandse straatbeeld verdween.'

Economie

Volgens de premier levert de logistiek een directe bijdrage van ten minste 6 procent aan de economie. ‘Indirect is dat nog veel meer en in provincies als Limburg en Noord-Brabant zit het wel tegen de 12 procent’. De premier oogstte applaus met zijn opmerking dat Nederland, ondanks de files, ‘het mooiste wegennet in dit deel van de wereld’ heeft.

Ketendenken

Van der Kuijl overhandigde minister-president Rutte tijdens de EVO-Oesterborrel een ‘Verladersvisie op het vervoer van goederen’. Wat Van der Kuijl betreft, moet ketendenken de norm worden. ‘Vervoer als strategische factor voor de ondernemer én in de publieke ruimte.’