Volgens nieuwe studie grote behoefte aan innovatieve technologieën en diensten

Leestijd 1 minuut

19-05-2020  Volgens ‘Logistics in South Africa’ liggen er grote kansen voor Nederlandse bedrijven in de Zuid-Afrikaanse logistieke sector. Deze sectorstudie is onlangs gepubliceerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

In Zuid-Afrika liggen volgens RVO vooral kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in het verbeteren van de huidige fysieke logistieke structuur, en het ontwikkelen en verbeteren van de bestaande logistieke kanalen. Ook is er behoefte aan onderzoek en introductie van nieuwe innovatieve en duurzame logistieke concepten, en het doen van haalbaarheidsstudies om de nieuwe concepten te kunnen realiseren. Daarnaast is in de Zuid-Afrikaanse logistieke sector grote vraag naar scholing en training.

1,6 miljard rand

Samen met die van Egypte en Nigeria is de Zuid-Afrikaanse economie een van de grootste van het Afrikaanse continent. Een markt die volgens het kansenrapport grote behoefte heeft aan innovatieve technologieën en diensten om de logistieke sector op een hoger niveau te tillen. Om dit te ondersteunen heeft de Zuid-Afrikaanse regering voor 2020 een budget gereserveerd van 1,6 miljard rand (circa 80 miljoen euro).

De sectorstudie ‘Logistics in South Africa’ is kosteloos op te vragen door een e-mail te sturen aan bdc@rvo.nl.

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder