Samenvoegen en besparen op zendingen centraal op SVA-congres

Maar hoe pak je zo’n samenwerking aan? En hoe regel je dat juridisch?

12-01-2018  Het samenvoegen van zendingen kan een hoop geld schelen. Door samen te werken kunnen verladers dezelfde hoeveelheid goederen verplaatsen met minder vrachtwagens, treinen en schepen. Dat is beter voor het milieu en zorgt voor minder vertragingen.

 

Maar hoe pak je zo’n samenwerking aan? En hoe regel je dat juridisch? Dat staat centraal tijdens het tweejaarlijkse SVA-congres, dat op 13 maart op de agenda staat. Na een plenaire gedeelte met een toespraak van prof. dr. Goos Kant (professor Business Analytics aan de Universiteit van Tilburg, tevens directeur van ORTEC) is er de mogelijkheid om te kiezen voor een juridisch of bedrijfskundig programma:

  • Juridisch kijken we vanuit verschillende rechtsgebieden naar het thema: vervoerrecht, verbintenissenrecht, mededingingsrecht, ICTrecht, privacyrecht.
  • Bedrijfskundig kijken we naar de instrumenten die beschikbaar zijn om deze samenwerking tot een succes te maken. Een belangrijk instrument is informatieuitwisseling via platforms, via de elektronische vrachtbrief, via betrouwbare koppelingen (iShare). Daarnaast draaien er proefprojecten zoals Nextrust en Compose 5PL.

Beide programma´s kennen drie sessies met elk zes sprekers.

Wie zich voor 1 februari inschrijft profiteert van het ‘early birdtarief’.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder