06-09-2016  Om ervoor te zorgen dat de regio Aalsmeer-Schiphol de belangrijkste bloemenhub ter wereld blijft, slaan RoyalFloraHolland, KLM Cargo en Schiphol Cargo de handen ineen. Het doel van deze Holland Flower Alliance is een naadloze keten die zorgt voor de beste kwaliteit van de producten, de hoogste snelheid en de laagste kosten.

Een groot deel van de rozen die in de emmers bij de Nederlandse bloemenwinkels staan, is gekweekt in een Oost-Afrikaans land, zoals Kenia of Ethiopië. Het klimaat in de hoger gelegen gebieden in deze landen is uiterst geschikt voor de rozenkweek en de productiekosten zijn er relatief laag.

Afrika ligt echter niet om de hoek en de houdbaarheid van de rozen is beperkt. Daarom worden ze naar - onder meer - Nederland getransporteerd op de snelst denkbare manier: de lucht. De afwikkeling vereist een goed samenspel tussen RoyalFloraHolland, KLM Cargo en Schiphol Cargo.

In EL4 een artikel over de samenwerking die ze in dit verband hebben opzet: de Holland Flower Alliance. Daarin zegt topman KLM Cargo Marcel de Nooijer onder meer: "We moeten de dialoog tussen onder meer leveranciers, vervoerders, douanediensten, mainport Schiphol en warenautoriteiten op gang krijgen."