Samenwerking evofenedex en TLN met European Supply Chain Forum

Leden krijgen toegang tot onderzoeksresultaten en kennis op het gebied van supply chain

06-02-2019  Samen met Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaan wij een samenwerking aan met het European Supply Chain Forum (ESCF). De stap biedt logistiek dienstverleners, transporteurs en verladers toegang tot kennis en innovatie op bijvoorbeeld het gebied van digitalisering, duurzaamheid, de rol van data en samenwerken.

ESCF, gelieerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), krijgt door de samenwerking toegang tot een brede logistieke achterban die behoefte heeft aan kennis en het zetten van optimalisatiestappen. Leden van onze vereniging kunnen daardoor in de praktijk deelnemen aan ESCF-workshops en webinars. De overeenkomst is afgesloten voor drie jaar en geeft beide verenigingen de mogelijkheid om per bijeenkomst een aantal leden af te vaardigen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen leden kennismaken met nieuwe onderzoeksgebieden en onderzoeksuitkomsten, maar ook contact leggen met andere deelnemers om kennis uit te wisselen. De onderzoeken, uitgevoerd door TU/e-studenten bij bedrijven onder de ESCF-vlag, leveren met grote regelmaat informatie op waarmee ondernemingen zelf verder aan de slag kunnen bij het optimaliseren van processen.

Kennis omzetten in tools

Het vernieuwende aan de samenwerking is dat de leden van de logistieke organisaties op individueel bedrijfsniveau de mogelijkheid krijgen om hun beschikbare data met behulp van TU/e studenten om te zetten in nieuwe tools. Daarmee kunnen ze daadwerkelijk handen en voeten geven aan digitaliseringsprojecten. ESCF beschikt over veel logistieke kennis en zoekt door middel van wetenschappelijk- en bedrijfsonderzoek continu naar innovatieve mogelijkheden voor logistieke en verladende bedrijven. Zij hebben oog voor het realiseren van de volgende stap in logistieke optimalisatie, maar kunnen daarbij steun gebruiken.

Behoefte aan extra informatie

“Onderwerpen als duurzaamheid, de rol van big data en kunstmatige intelligentie staan vol in de aandacht”, legt Tom van Woensel, directeur van ESCF, uit. “Leden van evofenedex en TLN hebben behoefte aan extra kennis op managers niveau, maar ook op zowel operationeel management als supply chain executive gebied. Wij kunnen die kennis bieden. Aanvullend biedt een ESCF-lidmaatschap de kans om met andere leden te discussiëren en geeft dit toegang tot ondersteuning op wetenschappelijk vlak van bedrijfsuitdagingen.”

Volgende stap in optimalisatie

“We zijn ervan overtuigd dat de volgende stap in optimalisatie en innovatie alleen is te zetten door samenwerking in de keten”, stelt onze algemeen directeur Machiel van der Kuijl. “Door het contract met ESCF willen we het goede voorbeeld geven en leden laten ervaren dat er een nieuwe mogelijkheid is om kennis te vergaren op het gebied van supply chain management en digitalisering.”

ondertekening escf

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder