Leestijd: 2 minuten

Onlangs is een nieuwe editie van Analyse Nederland uitgebracht. In deze bijlage van het Financieel Dagblad wordt ingegaan op de laatste trends en ontwikkelingen van de industrie, met een extra focus op ondermeer supply chain management. Projectleider Supply Chain Management Nanne Schriek is geïnterviewd over het belang van samenwerking in de keten  en de inzichten vanuit het COMPOSE-project.

Strategische verladerssamenwerking

In het COMPOSE-project is er in samenwerking met maar liefst 4 faculteiten van Tilburg University onderzoek verricht naar strategische verladerssamenwerking. Door samen te werken blijkt men in staat de kosten te drukken en te innoveren. En deze verladerssamenwerking strekt zich uit van transport, tot warehousing en het uitwisselen van personeel. 

Nanne stelt: "Zonder samenwerking kom je simpelweg niet meer mee. De toenemende focus op duurzaamheid en digitalisering dwingt bedrijven om te reflecteren op hun bedrijfsmodellen. Hoe gaan ze in de toekomst vrachtwagens, magazijncapaciteit, maar ook personeel beter benutten? Vaak kom je dan toch tot de conclusie dat je het niet meer allemaal alleen kan, als je ook aan de vraag van je klanten wilt voldoen.”

Belangstellenden kunnen hier het gehele artikel lezen.

analyse nederland

 

e-book Compose downloaden

In dit e-book staat een concreet stappenplan voor supply chain- en logistiek verantwoordelijken binnen bedrijven om mee aan de slag te gaan en de voordelen van samenwerking te realiseren.

Naast het stappenplan bevat het ook de uitkomsten en inzichten van 3 jaar onderzoek naar horizontale samenwerking tussen verladers. Welke voor- en nadelen zien zij daarbij? En hoe zorg je er voor dat een samenwerking succesvol is? Dit onderzoek is uitgevoerd onder ruim 40 evofenedex-leden. Belangstellenden kunnen hier het e-book downloaden of de papieren versie aanvragen.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder