01-09-2016  Scania pakt groots uit bij de introductie van de ‘Next Generation’ van de R- en S-series. Nog voor het eind van het jaar moeten tienduizend klanten op het Zweedse demonstratieterrein de nieuwe auto’s hebben ervaren.

Vernieuwing

Volgens de fabriek is de komst van de nieuwe S- en R-serie de belangrijkste vernieuwing van het merk van de afgelopen 21 jaar.  De ruimte voor nóg meer sensors voor veilig en efficiënt was er niet en de cabine raakte old fashioned. Door de ontwikkeling van de derde generatie van Euro 6 motoren was er een aanleiding om de verandering grootscheeps aan te pakken.

Lager gewicht

Technische verbeteringen zijn onder meer te vinden in het rijgedrag, door het iets naar voren halen van de vooras. Ook zijn gewichtsbesparingen mogelijk gebleken door onder meer vervanging van trommelremmen door schijfremmen, montage van het fifth wheel direct op het chassis. De verbeterde Opticruise moet 45 % sneller schakelen

Lager verbruik

Nieuwe managementsystemen op de motoren in combinatie met een aerodynamischer vormgeving zorgen volgens de fabriek voor tenminste 5 % minder brandstofverbruik. Er is een nieuwe versie van de 500 pk 13 liter motor beschikbaar die om aan de Euro 6-norm te voldoen alleen SCR nodig heeft.

Airbag actief bij kanteling

Het interieur is ruimer dan bij de vorige series, met meer zicht rondom en kan eventueel worden uitgerust met een draaibare chauffeursstoel. Een nieuyw veiligheidsdetail is de airbag aan de zijkant van de cabine. Mocht de truck ondanks alle elektronische systemen kantelen, dan wordt de chauffeur opgevangen in een kussen.

Testen

De grootste wagenparkbeheerders worden uitgenodigd voor ritten op het demonstratiecentrum bij de fabriek in Södertälje. Op het terrein zijn combinaties aanwezig voor koel-, bulk-, bomen-, tank- en containertransport. Deelnemers krijgen gelijk een presentatie over de visie van Scania op duurzame logistiek in de toekomst.

Medewerkers

Nog eens twintigduizend klanten van Scania zullen de trucks op andere plaatsen in de wereld kunnen ervaren. Elke vrijdag is het terrein bij de fabriek gereserveerd voor groepen Scania-medewerkers uit alle delen van de wereld..