24-07-2015  EVO wil de schade die leden leiden als gevolg van de blokkade acties van Franse veeboeren in kaart brengen. Leidt u schade als gevolg van de acties? Laat het EVO weten door een mail te sturen aan ledenservice@evo.nl.

Naweeën

De meeste wegblokkades die gisteren door boze veeboeren op de diverse Franse wegen waren opgeworpen, zijn inmiddels opgeheven. Weggebruikers moeten echter nog wel rekening houden met de naweeën van de versperringen (Lees: vertragingen). Bovendien waren er vanmorgen nog enkele blokkade acties op de N12, de N20 en de N79 in Bretagne.

Onvoorspelbaar

Vanwege het onvoorspelbare karakter van de acties kan niet met zekerheid gesteld worden dat er de komende uren/dagen geen blokkade acties meer plaatsvinden. EVO houdt de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten.

Zwarte zaterdag

In de zomerperiode geldt er in Frankrijk een aanvullend rijverbod voor voertuigen en voertuigcombinaties met een toegestane maximum massa (tmm) van meer dan 7,5 ton. Deze rijverboden gelden op zaterdagen, de zogenaamde zwarte zaterdagen. De eerst volgende zwarte zaterdag is morgen 25 juli. De overige zwarte zaterdagen van dit jaar vallen op 1, 8 en 22 augustus. Op deze dagen geldt het extra rijverbod van 7.00 tot 19.00 uur.