Operatie Zelos strijdt voor een weerbare logistiek- en transportsector

Leestijd: 2 minuten

16-02-2022  Om het transport van illegale goederen, zoals drugs en wapens, tegen te gaan, werkt de logistiek- en transportsector samen met politie, Openbaar Ministerie, douane, belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten aan het weerbaar maken van ondernemers, chauffeurs en andere belangrijke spelers in de sector tegen criminele inmenging. Hiervoor is onlangs de serious game Operatie Zelos gelanceerd.

Doelstelling van Operatie Zelos is mensen die werkzaam zijn in de logistiek en transport signalen van criminele inmenging te leren herkennen en te melden. Deze serious game is hiermee uitermate geschikt om het veiligheidsbewustzijn onder medewerkers in de sector te vergroten. Ook overheidsmedewerkers leren door het spelen van de game meer over signalen rondom drugs- en wapentransporten.

georganiseerde criminaliteit tfoc serious game operatie zelos

Dit spel speel je door de ogen van een planner en vrachtwagenchauffeur en je krijgt op belangrijke momenten keuzes voorgelegd. In ongeveer 20 minuten speel je richting verschillende ontknopingen, die afhankelijk zijn van de keuze van de speler. Zou jij verdachte situaties herkennen en de juiste beslissing nemen? Bekijk hier dan de trailer om het spel te spelen.

#stronglogistics

Nederland is een groot logistiek knooppunt voor de hele wereld. De uitstekende faciliteiten, ligging en infrastructuur worden niet alleen gebruikt voor transport van legale goederen, maar helaas ook voor dat van illegale goederen, zoals drugs en wapens. Deze vorm van criminaliteit brengt geweld met zich mee en ondermijnt de logistiek- en transportsector en de overheid.

Onder de vlag van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) werken de logistiek- en transportsector, politie, Openbaar Ministerie, douane, belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten samen aan het weerbaar maken van chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de logistieke sector tegen criminele inmenging. Want alleen met opsporing en repressie komen we er volgens de deelnemers aan TFOC niet. “Preventie en samenwerking tussen publieke partijen met bedrijven uit de logistiek- en transportsector zijn vooral essentieel.” Meer informatie vind je op www.strong-logistics.nl en www.veiligezeehavens.nl.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder