Sluiting vanaf 9 juli 2022

Leestijd 1 minuut

12-05-2022  De doelgroepenstrook van de A16 naar de A20 in de richting Hoek van Holland wordt opgeheven vanaf 9 juli 2022. Dit betekent dat het vrachtverkeer en de hulpdiensten straks gebruik moeten maken van de hoofdrijbaan. De doelgroepenstrook op de A20 van Gouda naar Hoek van Holland blijft voorlopig nog wel beschikbaar.

Rijkswaterstaat gaat de doelgroepenstrook van de A16 naar de A20 in de richting Hoek van Holland opheffen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Eerst zou deze doelgroepenstrook in een later stadium worden opgeheven vanwege de aanleg van de Groene Boog. Maar doordat er een vrachtauto is gekanteld bij het wisselen naar de reguliere rijbaan, is er onderzoek verricht naar de verkeersveiligheid daar. Hierbij is evofenedex ook om input gevraagd.

Belangenafweging

Wij hebben benadrukt dat doorstroming voor goederenvervoer belangrijk is, maar dat de verkeersveiligheid altijd prioriteit heeft. Na een belangenafweging heeft Rijkswaterstaat besloten om de doelgroepenstrook vroegtijdig af te sluiten.

Vragen

Heb je vragen of loop je tegen infrastructurele problemen aan? Laat het weten aan onze beleidsadviseurs in de regio. De contactgegevens staan hier.

 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder