Snelgroeiend Afrika biedt handelskansen

Verken de mogelijkheden tijdens Africa Works! 2019

05-03-2019  Afrika is niet alleen het continent met de grootste bevolkingsgroei, het urbaniseert ook razendsnel. Lagos (Nigeria) zou halverwege deze eeuw zomaar de grootste stad ter wereld kunnen zijn, en al over zes jaar zijn er waarschijnlijk meer dan honderd steden in Afrika met meer dan een miljoen inwoners. De kansen die dat biedt, staan centraal tijdens Africa Works! 2019, het grootste op Afrika gerichte zakelijke evenement van de Benelux.

Het evenement vindt plaats op 8 en 9 april in Rotterdam. Diverse Afrikaanse delegaties komen hier om de top van het Nederlandse bedrijfsleven te ontmoeten. Deelnemers horen inspirerende sprekers over Afrika’s eerste stroom-opwekkende afvalcentrale (General Manager Samuel Alemayehu) en het grootste windpark van Afrika (Carlo van Wageningen. Tevens zijn er inspirerende architecten zoals Reinier de Graaf (Van OMA) en de Zuid-Afrikaan Duzan Doepel (DoepelStrijkers). Meiny Prins, CEO van Priva, vertelt over het ‘Duurzame Delta Initiatief,’ dat oplossingen aandraagt voor de grootstedelijke uitdagingen van deze tijd, op het gebied van water, voedsel, energie en mobiliteit.    

De Nederlandse watergezant Henk Ovink adviseert de aanwezigen hoe Afrikaanse steden ook in de toekomst de voeten droog kunnen houden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zal Africa Works! 2019 openen. Peter van Mierlo (CEO van ontwikkelingsbank FMO) en Mr. Sanjeev Gupta (Executive Director van de Africa Finance Corporation) maken deel uit van het finance panel.

Na het plenaire gedeelte kunnen de aanwezigen inhoudelijke workshops bij wonen, mee doen aan sectorspecifieke ronde tafels en deelnemen aan gepersonaliseerde matchmaking, waarbij de Nederlandse bedrijven waardevolle contacten op kunnen doen bij de aanwezige delegaties van Afrikaanse overheden en multinationals.

Africa Works! vindt voor de vierde keer plaats, en wordt georganiseerd door de Netherlands-African Business Council. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en NLinBusiness ondersteunen Africa Works! 2019.

Kijk voor meer informatie op www.africaworks.nl  

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder