EVO-Jaarcongres: kennis vertalen naar dagelijkse logistieke praktijk

Wat                       EVO-Jaarcongres 2013
Wanneer            5 juni 2013

Waar                     Nyenrode Business Universiteit, Breukelen

‘Dit is de tijd van nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. Wie vraag en aanbod beter op elkaar afstemt is spekkoper.’ Dit stelt hoogleraar Supply Chain Management Jack van der Veen. Tijdens het EVO-Jaarcongres 2013 zal Van der Veen de gelijknamige leerstoel, een samenwerking tussen EVO en de Nyenrode Business Universiteit, officieel aanvaarden.

Het jaarcongres van EVO, belangenbehartiger van bedrijven die goederen te vervoeren hebben, staat in het teken van Kennis Maken. Journalisten kunnen zich hier aanmelden.

Kennis

Machiel van der Kuijl, Algemeen Directeur van EVO, benadrukt dat EVO ten aanzien van logistiek, goederenvervoer en ondernemerschap een ‘volwaardige, praktische en betrouwbare kennispartner’ is: ‘Door de kennis zelf in huis te hebben, of door kennis te faciliteren en bij leden te brengen. Dat doen we dagelijks. Ook is het de filosofie die ten grondslag ligt aan het instellen van de leerstoel. En het is de gedachte achter het jaarcongres op dezelfde datum, waarin we kennisthema’s vertalen naar de dagelijkse logistieke praktijk van onze leden.’ Van der Veen: ‘De EVO-leerstoel Supply Chain Management helpt bedrijven bij deze uitdagingen.’

Leerstoel

EVO wil met de leerstoel de kloof tussen kennis en praktijk verder dichten. Daar deed de verladersorganisatie al een eerste aanzet toe door samen te werken met hogescholen. Van der Veen gaat zijn onderzoeksprogramma, dat zich richt op de toekomst van Supply Chain Management, dan ook samen met EVO-leden vormgeven.

Dagprogramma

11.00      Ontvangst en registratie deelnemers

11.30      Woord van welkom Chris Bruggink, algemeen voorzitter EVO

11.40      Inaugurele rede Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management

12.40      Lunch

13.30      Workshops

14.30      Pauze

14.45      Forumdiscussie

15.15      Toespraak Machiel van der Kuijl, algemeen directeur EVO

15.30      Toespraak Siebe Riedstra, secretaris-generaal Ministerie van I&M

15.45      Afsluitende borrel