18-04-2013  De derde editie van Speed Docking is zijn vierde week ingegaan. Speed docking duurt nog tot en met 26 mei en op 11 juni wordt bekendgemaakt wie dit jaar de prijs wint.

Dialoog en samenwerking

Het thema dit jaar is ‘Simply Faster’: de goederenontvangst simpelweg versnellen door het aangaan van de dialoog en samenwerking tussen handel en industrie.

Kampioenschap

Een belangrijk onderdeel van het initiatief is het jaarlijks terugkerend kampioenschap. Welk handelsdistributiecentrum heeft de snelste en meest efficiënte goederenontvangst en realiseert daarmee de laagste verblijftijden voor vrachtauto’s? Veertien toonaangevende voedingsmiddelenfabrikanten en vijf van hun vervoerders doen mee aan het kampioenschap. Zowel handel als industrie ziet voor de kampioen van dit jaar een gemiddelde gewogen verblijftijd van 30 minuten als haalbaar.

De winnaars van deze week:

  • in het supermarktkanaal: C1000 Elst , met een tijd van 0:20:32 uur met de volgende tip: ‘Zorg dat je echt een team vormt! Verder is het belangrijk een goede verhouding te hebben met de chauffeurs’.
  • in het groothandelkanaal: Makro in Wateringen, met een tijd van 0:19:21 uur. Tip: ‘Zorg dat de papieren van te voren in orde zijn, dit bespaart voor iedereen veel tijd’.

Meer informatie

Meer nieuws over het Speed Docking kampioenschap, de rol van de logistiek dienstverlener in Speed Docking.