In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus zijn door onvoorziene omstandigheden de nieuwe Botlekbrug en de Spijkenisserbrug allebei van 22.00 – 05.00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Dit is niet gebruikelijk, maar RWS vindt het belangrijk dat én het onderhoud aan de storingsgevoelige Botlekbrug doorgaat én de wisselstrook op de Spijkenisserbrug maandag weer open gaat.

Het ‘normale’ autoverkeer kan gebruik maken van de Botlektunnel. Het langzaam verkeer op de Spijkenisserbrug wordt niet gestremd.

Het doorgaand transport van niet route-plichtige gevaarlijke stoffen (benzines en gassen) mag niet door de Botlektunnel en wordt bij stremming van de Botlekbrug gewoonlijk omgeleid via de Spijkenisserbrug. Om te voorkomen dat vervoerders van deze stoffen een lange omrijdroute moeten volgen, is besloten om de Spijkenisserbrug voor deze transporten wel open te stellen. Zij kunnen onder begeleiding over de Spijkenisserbrug rijden. Dit wordt op de omleidingsborden aangegeven.

Voertuigen met routeplichtige gevaarlijke stoffen (giftig en ontplofbaar) mogen niet door Botlektunnel en ook niet over de Spijkenisserbrug. Deze worden omgeleid via de Zuid-Hollandse eilanden. Ook dit is aangegeven op de omleidingsborden.