Staatssecretaris geeft prioriteit aan ZES

Staatssecretaris positief over nationaal loket en masterplan voor de bestelauto.

26-1-2018  Zero-emissie stadsdistributie houdt ons als sinds 2014 bezig. We ondertekenden na intensief onderhandelen de Greendeal ZES, en gingen aan de slag. Inmiddels zijn we ruim drie jaar op weg. Een goed moment om met de staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat, Stientje Van Veldhoven, van gedachten te wisselen over de kansen en uitdagingen op de route naar 2025.

Greendeal ZES

Onze directeur Machiel van der Kuijl ging samen met onze leden Peter Leegstraten (Ahold Delhaize), Henk Tol (Technische Unie) en Marie José Baartmans (Breytner) naar de bijeenkomst. Vanuit de steden waren daar Lot van Hooijdonk (wethouder gemeente Utrecht namens G4), Mario Jacobs (wethouder gemeente Tilburg namens B5) en Gert- Jan Krabbendam (wethouder Maastricht namens de overige gemeenten) bij aanwezig.

Bijeenkomst staatssecretaris

Positieve respons

Namens de ondernemers hebben we aandacht gevraagd voor een nationaal loket en een masterplan voor de bestelauto. Beide voorstellen werden positief ontvangen door de staatssecretaris. Ook voor onze zorgen met oog op mogelijke aanscherping van milieuzones voor vrachtverkeer per 2020 en een overgangstermijn voor Euro 6 voertuigen in zero emissie zones in 2025 was begrip, zowel bij aanwezige gemeenten als het Rijk. Komende periode maken we duidelijke afspraken over betrouwbaar, eenduidig en tijdig beleid in gemeenten, onder regie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Wordt vervolgd!

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder