KLM maakt met haar intercontinentale netwerk en vrachtpositie dat Schiphol als luchtvaarthub kan opereren

Leestijd 1 minuut

26-06-2020  KLM krijgt 3,4 miljard euro staatssteun in de vorm van een lening om de coronacrisis te overleven. De staatssteun werd vanochtend door de ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) toegelicht. Volgens evofenedex is het goed dat de staatssteun is rondgekomen, omdat KLM met haar intercontinentale netwerk en vrachtpositie maakt dat Schiphol als luchtvaarthub kan opereren.

De operatie van KLM trekt ook weer andere luchtvaartactiviteiten aan. Een sterk verzwakt en afgeslankt KLM zou dan ook grote gevolgen hebben voor de hele Nederlandse luchtvaart. Met de staatssteun worden ook de Nederlandse internationale handelspositie, het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid ondersteund, aldus evofenedex.

Aanvullende eisen

De staatssteun gaat gepaard met aanvullende eisen ten aanzien van beloningen, hinderbeperking en verdere verduurzaming. Bij hinderbeperking gaat het vooral om het terugbrengen van het aantal nachtvluchten met twintig procent. Bovendien worden de verduurzamingseisen verder aangescherpt. evofenedex is bereid samen met KLM en andere partijen te werken aan plannen om de hinderbeperking en verduurzaming van de luchtvrachtoperatie verder vorm te geven.

Zo snel mogelijk

Volgens evofenedex hebben KLM en de luchtvrachtoperatie op Schiphol de afgelopen maanden bewezen hoe belangrijk het is een groot internationaal luchtvaartnetwerk te hebben om zo snel mogelijk medische en urgente goederen te versturen. De Nederlandse luchtvrachtsector heeft hierdoor een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus. Het netwerk van KLM is straks ook weer van belang voor het aanjagen van economisch herstel.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder