21-06-2016  Met het verzorgen van sprankelende pitches kandideerden zeven webshops zich dinsdag in Zoetermeer voor de titel: 'Logistieke Start-up Webshop van het Jaar 2016'. In september wordt bekend wie de hand weet te leggen op deze felbegeerde prijs.

"Wij begonnen ons bedrijf vanuit de serre. Toen we onze voorraad iets later moesten uitbreiden naar de gang en weer iets later naar de slaapkamer van mijn zusje, toen besloten we maar eens op zoek te gaan naar een pand", zei Davy Heuts van Kabeldirect.nl in een zes minuten durende presentatie van het bedrijf dat hij runt samen met een compagnon.

Videorecorder

Kabeldirect en nog zes start-ups legden aan een jury uit hoe ze zich hebben georganiseerd op terreinen als interne logistiek, automatisering, afleveropties, klantenservice en track & trace. Heuts zei trots te zijn op de hoogwaardige klantenservice. "Als iemand ons benadert met de vraag hoe hij een beamer kan verbinden aan een oude videorecorder, zeggen wij deze klant precies wat hij nodig heeft."

Webwinkel Albeka, specialist in tweedehands kantoormeubelen, heeft bij uitstek een duurzaam karakter, zei Coen Adriaanse namens het bedrijf. "Wij verlengen de levensduur van producten door ze op te knappen. Dan maak je echt deel uit van de circulaire economie. Daarmee zijn we een écht duurzame partner voor onze klanten."

Trots

Adriaanse zei daarnaast onder meer trots te zijn op het eigen wagenpark van drie vrachtwagens en vijf transportbussen, die de webwinkel in staat stellen om meubilair te bezorgen "van Maastricht tot Groningen".

In de pitch van Saskia de Jong kwam vooral naar voren dat zij trots is in korte tijd iets te hebben neergezet met haar modebedrijf. "We zijn nu een jaar bezig met Fashion and Trends en de verwerking van orders van a tot z staat als een huis." Ook de ruime betaalmogelijkheden die zij haar klanten biedt en "100 procent-tevredenheidsgarantie" noemde ze onder meer ter onderscheiding van de concurrent-pitchers.

Kwaliteiten

Ook de andere pitch-kandidaten, Retourplaza, Polyestershoppen.nl, Toner Today en Zandcompleet, probeerden de jury de overtuigen van hun kwaliteiten. Wie de prijs voor beste logistieke start-up uiteindelijk wint, wordt bekend in op 22 september tijdens het evenement 'Logistieke webshop van het Jaar'.