Start verkenning aanpak fileknelpunt A1/A30

Jarenlang lobbyen zorgt voor doorbraak in aanpak knelpunt

13-03-2019  Er komt een verkenning hoe het knelpunt A30/A1 kan worden aangepakt. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) laten weten. Samen met de provincie Gelderland, de gemeente Barneveld en de Regio Foodvalley gaf de minister het startsein voor de verkenning. Een goede stap, zo vinden wij.

De verouderde aansluiting en de files die daardoor ontstaan is een bron van ergernis voor ondernemers in de regio. Vorig jaar maakte de minister al twee miljoen euro vrij om een zogenoemde MIRT-verkenning op te starten. Naast het Rijk zijn ook de provincie Gelder land en de Regio Foodvalley (een samenwerking tussen regionale overheden, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen) bereid een duit in het zakje te doen. De gemeente Barneveld stelt de benodigde grond beschikbaar.

File top-10

“Dit knelpunt is al jaren een vaste klant in de file-top10. De A1-A30 is een drukke route, en belangrijk zowel voor de regio als voor Nederland”, aldus de minister. “Ik ben blij dat we vandaag samen met provincie, regio en gemeente Barneveld een nieuwe stap zetten voor een goede bereikbaarheid en minder files en vertraging.” De A1 is een belangrijke verkeersader. Op dit moment wordt er ook al gewerkt aan het verbeteren van deze snelweg bij knooppunt Hoevelaken en het stuk tussen Apeldoorn en Azerlo.

Dat er nu vaart wordt gezet achter de verkenning is mede dankzij onze inspanningen in de Tweede Kamer en bij de provincie Gelderland. Al geruime tijd vragen wij aandacht voor dit knelpunt. Bij het opstellen van de verkenning zijn wij betrokken.

De verkenning moet eind dit jaar zijn afgerond.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder