Statushouders opgeleid tot logistiek medewerker

Cursisten leren de logistiek en Nederlandse bedrijfscultuur kennen

21-11-2018  Van vluchteling tot logistiek medewerker. Het was een uitdaging voor onze docent Logistiek Paul Hogenes. Maar eentje met een mooi eind, want dankzij de opleiding tot logistiek medewerker mogen zeven statushouders nu aan de slag bij onder meer Toolstation in Zoetermeer. Vandaag ontvingen de cursisten het bijbehorende certificaat uit handen van wethouder Margreet van Driel (Sociale Zaken) van Zoetermeer. De kandidaten werden geselecteerd met behulp van het werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal.

“Toen ik eraan begon dacht ik, al die culturen bij elkaar, gaat dat wel goed? Maar ik heb me ontzettend verwonderd hoe gemotiveerd deze groep was”, vertelt Hogenes. “Met behulp van Google translate kwamen we een heel eind. We hebben het gehad over cultuurverschillen zoals dat je gewoon op tijd komt en dat afspraak ook echt afspraak is. Als je er tien moet pakken uit een rek, dan pak je er ook tien. Deze groep van zeven, ik ben er ontzettend trots op.”

Zeer tevreden

Eric Davidse, HR directeur Toolstation, is zeer te spreken over de zeven nieuwe arbeidskrachten in zijn bedrijf. “We zijn hier samen met het werkgeversservicepunt een halfjaar geleden mee begonnen en dat is eigenlijk een enorm succesverhaal geworden. Alle deelnemers zijn geplaatst en bij ons aan de slag. Vanaf leidinggevenden krijg ik zeer positieve feedback terug. Deze groep is ontzettend gemotiveerd en werkt nagenoeg foutloos. Wij willen daarom meer statushouders op gaan leiden om voor ons te gaan werken, zeker met alle groei die we doormaken hebben we deze mensen heel hard nodig.”

uitreiking

Prioriteit

Wethouder van Driel is trots op de behaalde resultaten. “Als ik spreek met mensen die genaturaliseerd worden tot Nederlander is voor die groep de taal leren de eerste prioriteit. Maar nummer twee is het vinden van werk en op eigen benen kunnen staan. Erg goed dat deze mensen een opleiding hebben kunnen volgen en daar een baan aan hebben overgehouden. Het is goed voor hen en voor Zoetermeer dat zij deel uitmaken van de samenleving.”

 

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder