Doe mee aan het onderzoek

Leestijd 1 minuut

23-02-2021  Netbeheerder Stedin voert een onderzoek uit naar de effecten van de toekomstige elektrificatie van wagenparken in transport, logistiek en aanpalende sectoren. Netbeheerders zoals Stedin willen beter zicht krijgen op de toekomstige vraag. Hierdoor kunnen zij tijdig en verstandig investeren in bijvoorbeeld aanpassingen aan het elektriciteitsnet. De verwachting is namelijk dat er vanuit de genoemde sectoren de komende jaren in korte tijd een groot aantal nieuwe aanvragen wordt ingediend.

Gericht inzicht in de elektrificatie van wagenparken is waardevol omdat verzwaringen in elektriciteitsnetten een lange doorlooptijd kennen. Stedin wil uiteraard graag tijdig de benodigde elektrische aansluitingen leveren of uitbreiden. Als de aansluiting namelijk later dan gewenst beschikbaar is, betekent dit wellicht dat klanten in de toekomst tijdelijk geen beschikking hebben over bijvoorbeeld elektrische laadinfrastructuur.

Kortere doorlooptijden

Voor de leden van evofenedex leidt het verkregen inzicht tot toekomstige kortere doorlooptijden voor de levering van benodigde elektrische aansluitingen en tot zo laag mogelijke kosten.

Klik hier om het onderzoek te starten.
De resultaten uit dit onderzoek worden anoniem verwerkt. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 5 minuten.

 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder