Stena zet tweede nieuwe ferry in op Killingholme16-11-2011  Stena Line heeft er met de Stena Transit een paradepaardje bij. Gisterochtend heeft de Rotterdamse locoburgemeester Jeanette Baljeu de roro-ferry gedoopt. Het schip vaart tussen Hoek van Holland en Killingholme (Midden-Engeland).

Luxe

Evenals de eerder dit jaar gedoopte Stena Transporter is ook de Transit  van alle gemakken voor meereizende chauffeurs voorzien. Aan boord vinden zij een à la carte restaurant, een winkel en een rookruimte met pluchen loungebanken. Aan boord is plaats voor 260 vrachteenheden en 300 passagiers.

De Transit is het vierde nieuwe schip van de rederij op deze route. In 2006 werd de dienst begonnen met de Stena Trader, een jaar later aangevuld met de Stena Traveller. Beide schepen zijn nu vervangen. De Transporter en Transit varen onder Nederlandse vlag en zijn in Korea gebouwd.

Economie

De schepen zijn in 2007 besteld met de toen nog florissante vooruitzichten op economische groei. Sinds 2008 is de markt echter gedaald. Stena-directeur Pim de Lange stelde gisteren dat het vrachtvervoer op de Noordzee een voorzichtig herstel toont.