29-05-2017 Door de komende Brexit en de opstelling van de Amerikaanse president Donald Trump is een sterke EU belangrijker dan ooit. Dat zei Angela Merkel gisteren, in navolging op de recente G7 top op Sicilië.

Banden versterken

Volgens Merkel kan de EU in de toekomst steeds minder rekenen op het VK en de VS. Daarom is het volgens haar belangrijk dat de EU-landen de banden met elkaar waar mogelijk versterken. Ook evofenedex onderschrijft het belang van een sterke EU. De organisatie benadrukt dat de interne markt, een gelijk speelveld tussen landen en goede samenwerking tussen lidstaten, essentieel zijn voor banen en economische groei.

Onderhandelingen nabij

De verwachte start van de Brexit onderhandelingen tussen de EU en het VK is voorzien na de Britse verkiezingen op 8 juni. Hoofdonderhandelaar namens de EU, Barnier, wil starten in de week van 19 juni en gaf vorige week aan klaar voor de start te zijn.

Eerste fase

De eerste fase van de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk draait om de afwikkeling van de scheiding. Hete hangijzers zijn de financiële afrekening, de rechten van EU-burgers en grenskwesties. In die zaken moet eerst voldoende vooruitgang zijn geboekt voordat de toekomstige relatie aan de orde komt. Dat zou volgens Barnier eind dit jaar kunnen zijn.

Input

evofenedex zal zowel in Den Haag als Brussel gedurende de onderhandelingen input blijven leveren aan de onderhandelaars. evofenedex roept de onderhandelaars op goede handelsafspraken te maken om zo eenvoudige handel van- en naar het VK te waarborgen.

Seminar 15 juni

Op donderdagmiddag 15 juni organiseert evofenedex het Brexit seminar “Zo kunt u zich voorbereiden op Brexit”. Doel van het interactieve seminar is bedrijven tips en trics aan te reiken hoe ze zich kunnen voorbereiden op Brexit. Deelname is gratis voor leden.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder