Stevige impuls voor spoorgoederenvervoer

evofenedex drijvende kracht achter impuls spoorgoederenvervoer

21-06-2018  Voorzitter Steven Lak is bij Electrolux, lid van evofenedex, geïnterviewd over het belang van spoorgoederenvervoer voor handels- & productiebedrijven. Afgelopen dinsdag stuurde staatssecretaris Stientje van Veldhoven het maatregelenpakket naar de Tweede Kamer met daarin concrete plannen en een kostenverlaging om het aandeel spoorgoederenvervoer te vergroten. Dit maatregelenpakket is in samenwerking met de spoorgoederentafel, waar Steven Lak voorzitter van is, tot stand gekomen.

Steven Lak interview bij ons lid Electrolux
Steven Lak interview bij Electrolux

Thema-raad

We hebben de afgelopen driekwart jaar samen met het ministerie en de partijen in de spoorsector meegewerkt om tot dit maatregelenpakket en de kostenverlaging te komen. Op Radio1 legt Nico van den Berg van Electrolux uit waarom spoorgoederenvervoer voor hun van belang is en dat het een belangrijke rol speelt in het behalen van hun doelen om CO2 uitstoot te verminderen. Van den Berg is tevens vicevoorzitter van onze Raad voor Spoorverladers. In deze thema-raad zitten verschillende leden voor wie spoorvervoer van groot belang is.

Wil je meer weten over de kansen voor jouw bedrijf met spoorgoederenvervoer en wil je een inzage in de kosten op een bepaald traject? Doe dan de spoorkosten-check!

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder