17-10-2013  De onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie van de APM Terminal op de Maasvlakte 2 over een nieuwe cao voor de terminal zijn vastgelopen. Afgelopen vrijdag heeft APMT een eindbod gedaan en dat is maandag afgewezen door de bonden FNV en CNV. Sindsdien voeren de werknemers stiptheidsacties uit. De dienstverlening op de terminal is hierdoor instabiel.

Antwerpen

Door het sociale conflict besloot Maersk Line dat de Emma Maersk, die afgelopen weekend Rotterdam zou aandoen, werd afgeleid naar Antwerpen. Dit geldt ook voor de Mary Maersk, die aankomende vrijdag in Rotterdam zou aankomen. Voor Antwerpen betekent dit dat het voor de eerste keer een schip uit de EEE-klasse zal ontvangen. Het containerschip Evelyn Maersk, even groot als Emma Maersk, zal zaterdag aanstaande Antwerpen aandoen in plaats van Rotterdam. De containers op deze drie schepen worden dus niet in Rotterdam, maar in Antwerpen geladen en gelost.

Communicatie

Zolang het conflict en de stiptheidsacties voortduren, kunnen het Twitterkanaal van APMT (@APMTRdam) en de website worden geraadpleegd voor de meest actuele stand van zaken. Het is nog onduidelijk hoe lang het conflict en de acties zullen voortduren.