Luchthavens onderzoeken twee varianten

Leestijd: 2 minuten

22-12-2021  Schiphol en Maastricht Aachen Airport (MAA) onderzoeken een strategische samenwerking tussen de luchthavens. Volgens evofenedex is dit een positieve ontwikkeling, omdat hierdoor een meer integrale luchtvrachtstrategie voor Nederland kan worden ontwikkeld waar ook ondernemers van profiteren. De samenwerking biedt ook meer zekerheid aan mogelijke investeerders in MAA.

De Limburgse gedeputeerde Satijn maakte gisteren bekend dat er twee samenwerkingscenario’s worden verkend. Ten eerste een verregaande samenwerking in de exploitatie, commercie en vastgoedontwikkeling, zonder een participatie van Schiphol in MAA. De tweede mogelijkheid die wordt bekeken is eenzelfde samenwerking op deze terreinen, maar dan mét een participatie van Schiphol.


Synergie en kennisuitwisseling in luchtvracht

Schiphol en MAA zijn de enige luchthavens in Nederland die ook luchtvracht afhandelen. Op jaarlijkse basis handelt Schiphol 1,5 miljoen ton af, MAA is verantwoordelijk voor 140.000 ton luchtvracht. MAA is een belangrijke luchthaven voor de afhandeling van farmaceutische goederen, bloemen, levende dieren en noodhulp. Volgens evofenedex ontstaat door de samenwerking meer synergie tussen de luchthavens en kan er ook meer kennisuitwisseling plaatsvinden op het gebied van verduurzaming, digitalisering, douane en inspecties in luchtvracht.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder