Strategische samenwerkingen worden nóg belangrijker bij exportmanagement

Ivar de Bruin krijgt te maken met marktontwikkelingen en met diverse culturen

Als international sales manager bij Royal Smilde Bakery bv krijgt Ivar de Bruin te maken met marktontwikkelingen en met diverse culturen. Via de opleiding Export management houdt hij zijn kennis actueel.

Ivar de Bruin: "Strategische samenwerkingen worden nóg belangrijker"

Wat is je functie?

“Ik werk als international sales manager bij Royal Smilde  Bakery. Wij zijn wereldwijd actief in bakkerijproducten voor de professionele markt. Een van mijn belangrijkste taken is klantbeheer. Hiervoor ben ik bezig met het ontwikkelen van de business en het onderhouden van klantcontacten, in combinatie met strategisch partnerschap met enkele key accounts. Daarnaast ontwikkel ik exportstrategieën en –plannen en geef ik leiding aan een deel van het exportteam.”

Welke vaardigheden heb je nodig als sales manager?

“Heel belangrijk voor mij zijn inzicht in de verschillende internationale marktontwikkelingen en de skills dit te vertalen naar plannen voor Royal Smilde Bakery. Hiervoor werk ik samen met allerlei mensen uit verschillende culturen. Je moet dus goed zijn in relatiebeheer.”

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen je vakgebied?

“De overlap in verschillende marktsegmenten per land wordt steeds groter, ook tussen landen onderling. Daarnaast verwacht ik dat er meerdere grote internationale spelers zullen ontstaan. Spelers die steeds meer op internationaal niveau kunnen en willen samenwerken. Hierdoor zullen strategische samenwerkingen met partners nóg belangrijker worden.”

Wat zijn jouw ambities?

“Met mijn exportteam een succesvolle internationaliseringslag inzetten!”

Welke rol speelt het volgen van opleidingen om je functie in de toekomst succesvol uit te blijven voeren?

Ik vind dat je kennis altijd moet opfrissen en aanvullen waar dat nodig is. Bovendien helpt het volgen van een opleiding om even buiten je dagelijkse werkzaamheden een stapje opzij te zetten voor een goede (zelf)reflectie. Zo creëer je een goed overzicht in de mogelijkheden tot verbetering bij de organisatie en vooral bij jezelf.”

Welke opleiding heb je bij ons gevolgd?

“Momenteel ben ik bezig met de opleiding Export management. Ik heb die nog niet voltooid, maar ben tot nu toe zeer positief over de professionele coach en de praktische aanpak!”

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder