Stremming westelijke doorvaart Botlekbrug

Tussen 20 oktober en 6 januari alleen doorvaart via oostelijke doorvaart

08-10-2019  Voor aanpassingen aan de brugdekken en de afbouw van de spoorverbinding wordt er de komende maanden gewerkt op het westelijke brugdek van de Botlekbrug. Tot 20 oktober is de westelijke doorvaart gestremd voor schepen hoger dan 14 meter. Schepen die vanwege hun diepgang niet door de oostelijke doorvaart kunnen, wordt doorvaartvensters aangeboden.

Na 20 oktober is het noodzakelijk dat het westelijke hefdeel gedurende elf weken niet geopend wordt. Tot maandag 6 januari 2020 05.00 uur is de westelijke doorvaart daarom volledig gestremd en is het helaas niet mogelijk om doorvaartvensters aan te bieden voor schepen die vanwege hun diepgang niet door de oostelijke doorvaart kunnen. Rijkswaterstaat werkt op dit moment voor deze schepen onder andere een scenario uit om (een deel van de) lading te kunnen laden of lossen.

Oostelijke doorvaart

Schepen hoger dan 14 meter + NAP en een diepgang minder of gelijk aan 7 meter kunnen tot 6 januari gebruikmaken van de oostelijke doorvaart. Schepen met een diepgang tot 8,20 meter kunnen passeren in overleg met het Haven Coördinatie Centrum. Na 6 januari 2020 kan het westelijke brugdeel weer geheven worden en zijn doorvaartvensters weer mogelijk. Deze zullen dan vooral weer woensdag- en donderdagnacht en in de weekenden zijn.

Op deze website zijn overzichten te downloaden waarin de hinder voor de scheepvaart staat. Ook is daar meer informatie te vinden over de werkzaamheden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder