02-03-2015  Ondernemers in de logistiek die goed willen inspelen op kansen en bedreigingen, moeten vooral de 'factor tijd' structureel aandacht geven in hun bedrijfsvoering.

Dit stelt Johan Kerver van EVO in het EVO Logistiek Jaarboek 2015 dat aanstaande donderdag verschijnt.

Uitdagingen

'Er komen nogal wat uitdagingen op ondernemende logistici af. Dit vereist van ons allemaal serieuze aandacht en veel tijd. Het goede nieuws van dit alles? Tijd hebben we allemaal, gebruik het verstandig!' De factor tijd is volgens Kerver van structureel belang binnen het dossier 'Human Capital'.

Tijd

'‘Mijn tijd is kostbaar’, ‘in mijn tijd was alles beter’, ‘mijn tijd komt nog wel’, ‘mijn tijd is beperkt’ en ‘mijn tijd is (nog niet) gekomen’. Iedereen heeft tijd, eigen tijd. Daar willen we wat mee, daar vinden we wat van. Want tijd is het belangrijkste wat je hebt! Het bakent je verleden af, kleurt je heden en geeft je toekomst ruimte en verwachting. Het is een halfvol of een halfleeg glas', aldus Kerver. 'Samen proberen we stuur te zetten op het in lijn krijgen van deze tijdsinvesteringen en vooral ook de effecten ervan.'

Jaarboek

Het hele artikel van Johan Kerver, maar ook andere visies op de toekomst van de logistiek, leest u in het EVO Logistiek Jaarboek 2015. EVO presenteert het jaarboek op 5 maart, tijdens het Logistiek Manager van het Jaar-congres in Utrecht.

Het jaarboek is gratis te bestellen