12-07-2011 Frank Roodenrijs, student Logistiek en Economie bij Windesheim en deelnemer aan het EVO-opleidingsprogramma Topcoaches voor Toptalent, heeft met zijn afstudeeronderzoek bij Scania een gecompliceerd logistiek proces beter inzichtelijk gemaakt. Het gaat hier om het spuitwerk van onderdelen aan de onderkant van een vrachtautocabine. Roodenrijs heeft een voorstel gedaan om een schakel uit het proces te elimineren; dat bespaart Scania jaarlijks veel tijd en geld.

Vandaag kreeg Roodenrijs zijn diploma met speciale vermelding en heeft Scania hem een baan aangeboden om het voorstel te implementeren. Windesheim en EVO zien Roodenrijs succes als bewijs van een succesvolle samenwerking tussen de hogeschool, de logistieke belangenbehartiger en grote bedrijven zoals Scania.

 De samenwerking tussen Roodenrijs en zijn topcoach Henk Koelewijn, manager Production- and Material Planning bij Scania, verliep goed. ‘Ik heb veel van hem kunnen leren. Door hem ben ik echt gaan groeien, daarnaast heb ik ook veel gehad aan het Topcoaches-programma. Bij Scania afstuderen is precies wat ik wilde en dat ik er mag blijven om mijn voorstel uit te voeren, is helemaal geweldig’, vertelt Roodenrijs.

Tijdens het programma van Topcoaches voor Toptalent (TvT) van EVO wordt een student begeleid door een coach van een groot bedrijf. Hij volgt eerst een aanmeldingprocedure waar verschillende testen aan ten grondslag liggen. Op basis van deze resultaten wordt een student geselecteerd voor het Topcoaches-programma.

Vervolgens krijgt hij allerlei trainingen en wordt het meest geschikte bedrijf en de best passende coach voor de student gezocht. ’De lat ligt hier hoog. We hanteren dezelfde selectievoorwaarden en procedure als bij onze eigen medewerkers,’ stelt Sybrand Meersschaert, beleidsadviseur bij EVO en oud TvT student.