09-01-2012  Op het hoofdkantoor van EVO in Zoetermeer vond vandaag de kick-off plaats van het coachingprogramma Topcoaches  voor Toptalent.

Strenge selectie

Topcoaches voor Toptalent is geen gewone afstudeerstage voor de gemiddelde student. Kenmerkend zijn een strenge selectie, opdrachten op hoog niveau en een intensieve begeleiding door een topcoach uit het Nederlandse bedrijfsleven. Lidl, Meelunie, API en Synerlogic bieden dit jaar voor het eerst een opdracht aan voor een Toptalent.

Compententies

Een coach werkzaam bij de deelnemende bedrijven ontfermt zich gedurende het traject over de student. Daarbij is zowel aandacht voor de ontwikkeling van vakinhoudelijke competenties als persoonlijke competenties, zoals communicatie, leiderschap en persoonlijkheid.

Kenniskloof verkleinen

De komende maanden worden zo in totaal vijftien ambitieuze hbo-studenten logistiek klaargestoomd voor een logistieke topfunctie in het bedrijfsleven. Topcoaches voor Toptalent is opgezet om de kenniskloof tussen opleiding en bedrijfsleven te verkleinen.

Samenwerking

Het initiatief is een unieke samenwerking van EVO met hogescholen door heel Nederland en wordt ondersteund door het Kennisakkoord Logistiek. EVO start het programma voor de vijfde keer.