Subsidie voor elektrische bestelauto in Rotterdam

Ondernemers kunnen subsidie van 5000 euro aanvragen

06-12-2018  Ondernemers in Rotterdam of aangrenzende gemeenten kunnen vanaf 6 december subsidie aanvragen om een elektrische bestelauto aan te schaffen. De gemeente wil met de regeling emissievrij vervoer in de stad stimuleren.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die vaak met hun bestelauto in de binnenstad moeten zijn. Rotterdam wil met de regeling ondernemers stimuleren om elektrisch rijden in te zetten voor het transport van goederen. Wij zijn zeer tevreden dat de gemeente deze maatregel heeft ingevoerd om zo ondernemers te helpen bij de aanschaf van elektrische voertuigen. Om in 2025 emissievrij de binnenstad van Rotterdam te bevoorraden is deze stimulerende maatregel hard nodig.

Subsidie

Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van 5000 euro aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto (categorie N1 en max. 3500 kg). De subsidie geldt alleen voor volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer. De subsidie is voor alle ondernemingen, ook zzp’ers en éénmanszaken. Meer weten over het aanvragen van de subsidie en de voorwaarden? Klik hier.

Ander subsidieregelingen

Naast deze subsidieregeling heeft gemeente Rotterdam andere regelingen voor ondernemers:
- Elektrische taxi’s, besloten busvervoer en vrachtwagens mogen op 19 busbanen rijden.
- Uitstootvrije bestel- en vrachtwagens krijgen ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden.

Kijk voor meer regelingen op de website van de gemeente Rotterdam.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder