Personeel opleiden met subsidie? Bekijk zelf of jij in aanmerking komt

Leestijd 1 minuut

12-02-2021  De komende jaren zijn in de logistieke sector veel goed opgeleide medewerkers nodig. Om werkgevers en werknemers te helpen, stelt het Sectorinstituut Transport en Logistiek een subsidie ter beschikking voor het opleiden en verbeteren van huidige en toekomstige werknemers in de bedrijfstak. De subsidie geldt voor veel opleidingen voor chauffeurs, logistiek personeel en opleidingen voor leidinggevenden aan uitvoerend personeel. Het subsidiebedrag kan oplopen tot honderden euro’s.

Werken in de logistiek brengt vaak een hoog veiligheidsrisico met zich mee. Denk hierbij aan aanrijd- en valgevaar, fysieke belasting en andere arbeidsongevallen. Onlangs presenteerde de Inspectie SZW nieuwe cijfers waaruit blijkt dat het aantal arbeidsongevallen in veel sectoren onverminderd hoog blijft. Om het veilig en gezond werken op de werkvloer te stimuleren vallen opleidingen gerelateerd aan veiligheid ook onder de subsidie.

Welke opleidingen vallen onder de subsidieregeling?

De onderstaande opleidingen vallen onder de subsidieregeling:

Hoe werkt het?

Staat de gewenste opleiding in de bovenstaande lijst? Dan kun je een subsidie aanvragen bij SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Transport en Logistiek. De subsidie is beschikbaar voor zowel huidige als toekomstige medewerkers. Bekijk hier de subsidievoorwaarde.

Let op: vraag de subsidie aan voordat de opleiding begint. Als het maximale subsidiebedrag is bereikt, wordt er geen subsidie meer verstrekt. Wacht dus niet te lang.

Hulp nodig?

Weet je niet helemaal zeker of de opleiding geschikt is voor jou of heb je vragen over de subsidie? Onze opleidingsadviseurs staan dagelijks voor je klaar via opleidingen@evofenedex.nl of telefonisch op 079 3466 990.

Onze opleidingsadviseur Justin
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Justin en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder