Superhub voor pakketten geopend in Eindhoven

Nieuwe vestiging UPS kan tot 40.000 pakketten per uur verwerken

21-06-2019  Een superhub, zo noemt bezorgdienst UPS de gloednieuwe vestiging in Eindhoven. Donderdag werd het pand officieel in gebruik genomen. Volgens het bedrijf kunnen er in het vijf voetbalvelden grote pand per uur tussen de 29.000 en 40.000 pakketten worden gesorteerd voor honderden bestemmingen wereldwijd. Volgens UPS zorgt deze nieuwe volledig geautomatiseerde superhub voor een betere pakketbezorging voor kleine en grote bedrijven en wordt de internationale handel bevorderd.

De keus voor Nederland is bewust gemaakt. “Nederland zit in de top-10 exporterende landen wereldwijd. En Eindhoven is daarin het snelst groeiende deel van het land waar alles draait om snelheid en betrouwbaarheid,” aldus Nando Cesarone, directeur van UPS International.  Eindhoven ligt volgens hem strategisch goed, want in de regio zijn hightech en gezondheidszorg de belangrijkste sectoren. “Een superhub als deze is een game changers en is een stimulans voor onze Europese grensoverschrijdende connectiviteit. 'Deze hightech-vestiging zorgt voor snelle en efficiënte verbindingen met het slimme wereldwijde logistieke netwerk van UPS, waarin dagelijks drie procent van het mondiale BBP omgaat.”

Brainport Eindhoven

Wethouder Economie en locoburgemeester van Eindhoven Stijn Steenbakkers is verheugd met de komst van UPS naar Brainport. “Meer ondernemers zijn over de grens actief en dat groeit alleen maar door. Deze superhub geeft ondernemers een snellere toegang tot Europa en de Wereld, die zij nodig hebben. Nederlandse bedrijven, met name de hightechproductiebedrijven in Brainport Eindhoven, groeien sneller dan het Europees gemiddelde. Dat komt omdat zij goed zijn in het vinden van markten voor hun producten. En natuurlijk moeten zij hun producten op de best mogelijke manier bij hun klanten krijgen. Daar helpt deze superhub bij.”

De nieuwe superhub maakt onderdeel uit van een meerjarige Europese investeringsplan van een miljard euro van het bedrijf. UPS wil daarmee het netwerk in Europa moderniseren en uitbreiden. Het bedrijf is sinds 1985 actief in Nederland en heeft 16 vestigingen.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder