11-02-2013  Supermarktketens gaan dit jaar leveranciers begeleiden om sneller te kunnen lossen bij distributiecentra. Dit doen de retailformules door aan hun leveranciers te vragen gebruik te maken van SSCC-codes op GS1-(pallet)labels in combinatie met verzendberichten. Hierdoor kunnen bedrijven hun administratie volledig in lijn brengen met de goederenstroom. 

Sectorstandaard

GS1 Nederland heeft samen met de supermarktketens een uniforme aanpak ontwikkeld om leveranciers aan te sluiten. Onder meer Albert Heijn, Jumbo Supermarkten, Makro, Plus en Sligro gaan dit jaar een groep leveranciers begeleiden om volgens de afgesproken sectorstandaard te werken. 

GS1 leverbewijs 

Het implementatietraject bestaat uit onder andere een startbijeenkomst in een distributiecentrum, een technische test door GS1 Nederland van het GS1-label en het GS1-verzendbericht en een praktijktest met een retailer. Leveranciers ontvangen bij goed gevolg een GS1 leverbewijs, zodat alle supermarktketens weten dat een leverancier volgens de afgesproken sectorstandaard goederen kan leveren.

GS1 Nederland

GS1 Nederland is een stichting die zich bezighoudt met verbeteringen in de keten. Daarbij gaat het om het delen van informatie, vernieuwende logistiek en het inspelen op de behoefte van de consument.