Supply Chaingers zien legio kansen voor samenwerking

Sociale psychologie belangrijk voor samenwerking

29-11-2019  Het Supply Chaingers-netwerk, professionals op het vlak van logistiek of supply chain management, staat positief tegenover logistieke samenwerking tussen bedrijven. Dit kwam naar voren tijdens een bijeenkomst op dinsdag 26 november bij evofenedex in Zoetermeer. Het Supply Chaingers-netwerk is een initiatief waarbij vakgenoten elkaar persoonlijk ontmoeten en in een vertrouwelijke sfeer ervaringen delen.

Professor Goos Kant van Tilburg University trapte de bijeenkomst af met een introductie over het project Compose. Dit is een initiatief van evofenedex en Tilburg University. Hierbij wordt in samenwerking met vier faculteiten van de Tilburgse Universiteit onderzoek verricht naar strategische verladerssamenwerking. Kant benadrukt dat sociale psychologie belangrijk is wanneer bedrijven vanuit hun logistieke processen met elkaar een samenwerking willen aangaan. “Vertrouwen en wederzijds voordeel zijn essentieel. Maar de wil om echt samen te werken, is doorslaggevend voor succes.”

Tekst loopt door onder de foto

scm
Foto: Nathalie van Herk

 

Kostenbesparing

Kant vertelt verder. “Voordat de zoektocht naar een samenwerkingspartner begint, vraag je jezelf af: Wat voor een partner zoek ik en wie ben ik? Dat is de eerste stap. Een verladerssamenwerking is niet alleen maar gericht op kostenbesparing. Ook het voordeel voor de klant kan een reden zijn om de samenwerking aan te gaan. Het uitwisselen van personeel met een andere bedrijf kan ertoe leiden dat het magazijn beter draait, wat positief uitpakt voor klanten. Naast kosten- en klantvoordelen zijn er voor samenwerking natuurlijk voordelen op het gebied van duurzaamheid te behalen.”

Toekomst

Het merendeel van de aanwezige Supply Chaingers ziet kansen voor verladerssamenwerking, wil ermee aan de slag of is er zelfs al mee bezig. Een minderheid vindt het te vroeg of ziet voor zichzelf nog  geen mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met scm@evofenedex.nl. Deelname aan het Supply Chaingers-netwerk is voor leden kosteloos.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder